Szejki owsiane powstają
na bazie płatków owsianych, migdałów, wody źródlanej i wanilii. Płatki
owsiane od lat są rekomendowanym składnikiem diety dla osób, które chcą
zachować szczupłą sylwetkę. Podczas przygotowania szejka
nie stosujemy obróbki termicznej. Dzięki temu indeks glikemiczny napoju
jest dużo niższy niż w przypadku tradycyjnej owsianki. IG płatków,
które nie były ugotowane wynosi tylko 40! Szejki owsiane to doskonałe
źródło witamin B1, B6, E, PP, magnezu, cynku, żelaza, wapnia, potasu i
selenu.
Dodatki owocowe uzupełniają bukiet minerałów i witamin a także smak oraz aromat szejków.
Dzięki dużej ilości błonnika (100g płatków owsianych zawiera ok.7 g
błonnika) szejki owsiane doskonale zaspokajają łaknienie na długi czas.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.