piątek, 8 lutego 2013

Szejki owsiane

Szejki owsiane powstają na bazie płatków owsianych, migdałów, wody źródlanej i wanilii. Płatki owsiane od lat są rekomendowanym składnikiem diety dla osób, które chcą zachować szczupłą sylwetkę. Podczas przygotowania szejka nie stosujemy obróbki termicznej. Dzięki temu indeks glikemiczny napoju jest dużo niższy niż w przypadku tradycyjnej owsianki. IG płatków, które nie były ugotowane wynosi tylko 40! Szejki owsiane to doskonałe źródło witamin B1, B6, E, PP, magnezu, cynku, żelaza, wapnia, potasu i selenu.

Dodatki owocowe uzupełniają bukiet minerałów i witamin a także smak oraz aromat szejków.

Dzięki dużej ilości błonnika (100g płatków owsianych zawiera ok.7 g błonnika) szejki owsiane doskonale zaspokajają łaknienie na długi czas.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.